Van Wijk Werkendam heeft samen met Kanon een LNG bunkergiek ontwikkeld, die sinds kort zowel in Rotterdam en Antwerpen als in Singapore wordt gebruikt. Nadat zo’n mooi en innovatief product ontworpen, gemaakt en tot grote tevredenheid wordt gebruikt willen we uiteraard niet wachten of iemand ons belt of we er nog een willen maken, maar actief de mogelijkheden voor verkoop bekijken. Aangezien deze giek gebruikt wordt om in grote zeehavens flexibel zeeschepen te bunkeren met LNG (onze LNG bunkergiek is feitelijk een belangrijk onderdeel van een varend tankstation) zijn onze ogen gericht op de grote havens in China.  De grootste voordelen van deze giek zijn bedieningsgemak, veiligheid en de mogelijkheid gelijktijdig te bunkeren gedurende het reguliere verladen van het zeeschip, waar altijd de regel tijd is geld van kracht is.

Maar waar begin je bij een buitenlands avontuur als Nederlandse onderneming? Vanwege deze internationale ambitie hebben we ons vorig jaar ingeschreven voor deelname aan het Oranje Handelsmissiefonds. Een samenwerkingsverband van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, het ministerie van Buitenlandse Zaken, ING, Evofenedex, MKB Nederland en EY dat mkb-bedrijven ondersteunt met de sprong naar het buitenland. Het Oranje Handelsmissiefonds ondersteunt elk jaar een aantal bedrijven die over de grens willen ondernemen.

Vandaag kwam het prachtige bericht dat Van Wijk Werkendam na een paar rondes vanuit circa 200 bedrijven gekozen is tot winnaar. Daar zijn we uiteraard enorm trots op. Met de hulp en aandacht die deze erkenning oplevert gaan we ervan uit dat we daarmee mooie stappen op export gebied kunnen gaan zetten met onze LNG Bunkerkraan.