BOEGSCHROEVEN

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Over onze boegschroeven

Van Wijk boegschroeven kunnen worden toegepast op rivier- en zeegaande schepen, veerponten, binnenvaartschepen en pontons. Staat uw gewenste optie er niet tussen neem dan contact met ons op om te bespreken wat voor uw vaartuig mogelijk is.

Boegschroef

Toepassingen boegschroeven

Onze boegschroeven kunnen worden toegepast op rivier- en zeegaande schepen, veerponten, binnenvaartschepen en pontons. De boegschroef is verkrijgbaar in diverse schroefafmetingen en met diverse Pk’s en leverbaar met elektrische en dieselmotoren. De boegschroeven zijn leverbaar met schroeven met een diameter van 500 mm tot 2000 mm.

Van Wijk kan twee types boegschroeven leveren: de kanalenboegschroef en de roosterboegschroef. De Van Wijk boegschroeven kunnen worden toegepast op binnenvaartschepen, veerponten, duwbakken, pontons en zeegaande schepen.

Kanalenboegschroef

De kanalenboegschroef is bedrijfszeker en beschikt over een hoge stuwkracht. De werking van de kanalenboegschroef is in haar opzet eenvoudig: door middel van een horizontaal draaiende schroef wordt water aangezogen van onder het schip vandaan. De opgewekte stroming wordt in de schroef unit afgebogen en doorgeleid naar de kanalen.

De trommel van de kanalenboegschroef is 360 graden roteerbaar. De boegschroef stuurt en reageert hierdoor uiterst nauwkeurig.

Roostermodel boegschroef

Het roostermodel boegschroef kan worden geleverd met een schroefdiameter van 500 t/m 1650mm doorsnede en met een motorvermogen van 100 tot 1000 pk. Stuurroosters zijn uitermate geschikt voor binnenvaartschepen. De geringe inbouwruimte aan boord en ondiepe bodem van veel rivieren zorgen ervoor dat de compactheid van het roostermodel nog meer tot haar recht komt. Het rooster wordt bestuurd door een hydraulisch systeem en het rooster wordt bestuurd door een hydromotor. Het uitstroomrooster van de boegschroef is neerwaarts gericht.

De Van wijk roosterboegschroef heeft een beperkte inbouwhoogte nodig en is daardoor uitermate geschikt voor de binnenvaart. De boegschroeven kunnen uiteraard ook door ons worden ingebouwd. Wij bepalen samen met u wat de mogelijkheden en de wensen voor uw ingebouwde boegschroef zijn. Voor reparaties van boegschroeven, voor hermotorisering en dergelijke kunt u ook bij ons terecht. Wij maken uw boegschroef weer prima in orde. Neem gerust contact met ons op.

Kenmerken

KANALEN BOEGSCHROEF

• hoge stuwkracht
• bedrijfszeker
• eenvoudige, sterke constructie waardoor lange levensduur
• geschikt voor aandrijving voor alle type motoren
• 360° verdraaibaar
• zeer snelle besturing bij vol vermogen mogelijk
• schroef wisselen zonder dokken
• besturing W.A en/of T.A. (hydraulisch)
• steekt niet onder schip uit
• relatief laag brandstofverbruik

boegschroef
Boegschroef
Boegschroef inbouw
Boegschroef inbouw

Roostermodel

Ons type C rooster model kan worden geleverd met een schroefdiameter van 500 t/m 1650mm doorsnede en met een motorvermogen van 100 tot 1000 pk. Stuurroosters kunnen hydraulisch, elektrisch of door middel van een dieselmotor worden aangegeven. Zij kunnen dienen als hoofd- hulp- of noodvoortstuwings aandrijving. De gestroomlijnde compacte bouw garandeert een betrouwbare en efficiënte werking met hoge stuwkracht. Het roostermodel wordt geplaatst in het vlak van het schip en verhoogt daarmee de manoeuvreerbaarheid van het schip zonder de lijn van de romp te onderbreken.
Stuurroosters zijn uitermate geschikt voor binnenvaart schepen. De geringe inbouwruimte aan boord en ondiepe bodem van veel rivieren zorgen ervoor dat de compactheid van het roostermodel nog meer tot haar recht komt. Het rooster wordt bestuurd door een hydromotor: het is 360 graden verdraaibaar en kan weg- of tijdafhankelijk zijn.
Voor de veiligheid werken wij met een dubbel- startbeveiliging, alarm op warmteontwikkeling en oliedruk en bij e.v.t. kortsluiting wordt de installatie automatisch uitgeschakeld.
Van Wijk stuurroosters bestaan uit een horizontale impeller, die water onder het schip oppompt en naar binnen perst door een instroomkanaal in één zijde (voor- of achterzijde) van het apparaat. Eenmaal in dit kanaal, wordt de waterstroom door een 180° bochtstuk afgebogen naar de andere zijde (achter respectievelijk voorzijde), waar zich het uitstroomkanaal bevindt.
Het uitstroomkanaal heeft een neerwaarts gericht rooster, dat 360° rechtsom of linksom draaibaar is. Aangezien het rooster is voorzien van lamellen, die zijdelings onder een hoek staan, kan de stuwkracht nauwkeurig naar de gewenste zijde worden gericht. De stuwkracht is afhankelijk van het toerental van de aandrijfas. Het stuurrooster is opgebouwd uit twee afzonderlijke aandrijfsystemen: één voor de propeller en een tweede voor het roterende uitstroomrooster.

Kenmerken

TYPE C ROOSTERMODEL

• 360° roteerbaarbaar
• Volledige stuwkracht tot beschikking ongeacht de vaarsnelheid
• Compact ontwerp
• Toepasbaar in bestaande schepen
• Geen uitstekende delen onder vaartuig

Boegschroef rooster binnenvaart
boegschroef bedieningspaneel binnenvaart
Bowthrusters
Trusterunit

Producten