BOEGSCHROEVEN

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

Over onze boegschroeven

Van Wijk boegschroeven kunnen worden toegepast op rivier- en zeegaande schepen, veerponten, binnenvaartschepen en pontons. Staat uw gewenste optie er niet tussen neem dan contact met ons op om te bespreken wat voor uw vaartuig mogelijk is.

Boegschroef

Toepassingen boegschroeven

Onze boegschroeven kunnen worden toegepast op rivier- en zeegaande schepen, veerponten, binnenvaartschepen en pontons. De boegschroef is verkrijgbaar in diverse schroefafmetingen en met diverse Pk’s en leverbaar met elektrische en dieselmotoren. De boegschroeven zijn leverbaar met schroeven met een diameter van 500 mm tot 2000 mm.

Van Wijk kan twee types boegschroeven leveren: de kanalenboegschroef en de roosterboegschroef. De Van Wijk boegschroeven kunnen worden toegepast op binnenvaartschepen, veerponten, duwbakken, pontons en zeegaande schepen.

Kanalenboegschroef

De kanalenboegschroef is bedrijfszeker en beschikt over een hoge stuwkracht. De werking van de kanalenboegschroef is in haar opzet eenvoudig: door middel van een horizontaal draaiende schroef wordt water aangezogen van onder het schip vandaan. De opgewekte stroming wordt in de schroef unit afgebogen en doorgeleid naar de kanalen.

De trommel van de kanalenboegschroef is 360 graden roteerbaar. De boegschroef stuurt en reageert hierdoor uiterst nauwkeurig.

Roostermodel boegschroef

Het roostermodel boegschroef kan worden geleverd met een schroefdiameter van 500 t/m 1650mm doorsnede en met een motorvermogen van 100 tot 1000 pk. Stuurroosters zijn uitermate geschikt voor binnenvaartschepen. De geringe inbouwruimte aan boord en ondiepe bodem van veel rivieren zorgen ervoor dat de compactheid van het roostermodel nog meer tot haar recht komt. Het rooster wordt bestuurd door een hydraulisch systeem en het rooster wordt bestuurd door een hydromotor. Het uitstroomrooster van de boegschroef is neerwaarts gericht.

De Van wijk roosterboegschroef heeft een beperkte inbouwhoogte nodig en is daardoor uitermate geschikt voor de binnenvaart. De boegschroeven kunnen uiteraard ook door ons worden ingebouwd. Wij bepalen samen met u wat de mogelijkheden en de wensen voor uw ingebouwde boegschroef zijn. Voor reparaties van boegschroeven, voor hermotorisering en dergelijke kunt u ook bij ons terecht. Wij maken uw boegschroef weer prima in orde. Neem gerust contact met ons op.

Kenmerken

KANALEN BOEGSCHROEF

• hoge stuwkracht
• bedrijfszeker
• eenvoudige, sterke constructie waardoor lange levensduur
• geschikt voor aandrijving voor alle type motoren
• 360° verdraaibaar
• zeer snelle besturing bij vol vermogen mogelijk
• schroef wisselen zonder dokken
• besturing W.A en/of T.A. (hydraulisch)
• steekt niet onder schip uit
• relatief laag brandstofverbruik

boegschroef
Boegschroef
Boegschroef inbouw
Boegschroef inbouw

Kenmerken van Type C Stuurroosters

Ons type C stuurrooster is een topkeuze voor efficiënte en betrouwbare voortstuwing. Met een schroefdiameter variërend van 500 tot 1650mm en een motorvermogen van 100 tot 1000 pk, biedt dit model ongekende kracht. Of het nu gaat om hoofd-, hulp- of noodvoortstuwing, de veelzijdigheid staat centraal. Het gestroomlijnde en compacte ontwerp zorgt voor een hoge stuwkracht terwijl de manoeuvreerbaarheid van het schip verbeterd wordt zonder de lijn van de romp te onderbreken. Dit model is aangedreven door hydraulische, elektrische systemen of een dieselmotor, wat zorgt voor een flexibele en aanpasbare oplossing voor uiteenlopende scheepstypen.

Voordelen en Veiligheidsaspecten van Van Wijk Stuurroosters

Van Wijk stuurroosters blinken uit in compactheid en flexibiliteit, ideaal voor binnenvaartschepen. Door de minimale inbouwruimte en de aanpassing aan ondiepe wateren, is dit roostermodel bijzonder geschikt voor uitdagende omgevingen. De besturing gebeurt via een 360 graden draaibare hydromotor, zowel weg- als tijdafhankelijk. Veiligheid is een prioriteit; we gebruiken een dubbele startbeveiliging, alarm voor warmteontwikkeling en oliedruk, en een automatische uitschakeling bij kortsluiting. Het innovatieve ontwerp omvat een horizontale impeller en een 360° draaibaar rooster met lamellen, waardoor de stuwkracht nauwkeurig gericht kan worden. Het unieke ontwerp met twee afzonderlijke aandrijfsystemen zorgt voor optimale controle en efficiëntie.

Kenmerken

TYPE C ROOSTERMODEL

• 360° roteerbaarbaar
• Volledige stuwkracht tot beschikking ongeacht de vaarsnelheid
• Compact ontwerp
• Toepasbaar in bestaande schepen
• Geen uitstekende delen onder vaartuig

Boegschroef rooster binnenvaart
boegschroef bedieningspaneel binnenvaart
Bowthrusters
Trusterunit

Producten