LNG Bunkerkraan

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

LNG staat voor Liquefied Natural Gas, ook wel bekend als vloeibaar aardgas. LNG heeft minder emissies bij verbranding. Steeds meer schepen varen daarom op LNG als schoner alternatief voor andere fossiele brandstoffen.

Door aardgas te koelen tot -162°C verandert de samenstelling van gasvormig naar vloeibaar, waarbij dezelfde hoeveelheid energie wordt vastgehouden in slechts 1/600e van het oorspronkelijke volume. Het grootste voordeel is dat dit het mogelijk maakt om de energie gemakkelijk als brandstof te transporteren naar afnemers. In vergelijking met traditionele scheepsbrandstoffen, vermindert aardgas de NOx aanzienlijk en verminderd het de totale uitstoot van broeikasgassen met wel 21%, volgens een emissiestudie van “well-to-wake” door Thinkstep. De grote internationale reders laten massaal schepen op LNG  bouwen, waardoor de vraag naar effectieve bunkering snel groeit.

Voordelen van de LNG bunkergiek (ship2ship, tijdwinst)

Schonere energie moet goedkoop en toegankelijk zijn. Door gebruik te maken van een gemakkelijk manoeuvreerbaar binnenvaartschip met een bunkergiek is geen infrastructuur met vaste steigers noodzakelijk en is flexibeler bunkeren mogelijk. In steeds meer havens is ship- to-ship bunkering mogelijk en kan worden gebunkerd tijdens de reguliere vrachtoperaties waardoor veel tijd gewonnen wordt.

Eigen ontwerp (veiligheid, bedieningsgemak) van de LNG Bunkerkraan

Van Wijk Machinefabriek en Scheepsreparatiebedrijf tekende voor een wereldprimeur met de levering van de eerste LNG-bunkerkraan die werd geplaatst op mts LNG London. Wereldwijd is dit de eerste kraan met dit principe. Deze LNG bunkerkraan is in samenwerking met Kanon geproduceerd en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen van een bekende multinational in olie.

Kenmerken van de LNG Bunkergiek

Door de 25 meter lange giek wordt vloeibare LNG verpompt met een temperatuur van -165 graden Celsius. De (2 of 3) vacuüm getrokken leidingen (6”of 8”) zijn in de giek ingebouwd. De kraan beschikt over speciale veiligheidssystemen die bij calamiteiten zorgen dat de slangen worden afgekoppeld en de leidingen worden afgesloten. De slangen gaan gecontroleerd naar beneden zodat er geen vonken ontstaan. Er is veel onderzoek naar het systeem gedaan. Samen met de klant, zijn opdrachtgever en een aantal specialisten is het gelukt om een innovatief product voor de binnenvaart te ontwikkelen.

Bent u op zoek naar een veilige bunkerkraan voor LNG of bijvoorbeeld ammonia, met Van Wijk wordt die naar uw wensen en specificaties ontworpen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van een LNG Bunkerkraan, neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in andere scheepskranen, zoals Gangway Kranen, autokranen en bunkerkranen.

Vantage Bunkerkraan binnenvaart
Atlantic Power Bunkerkraan
Bunkerkraan
BUnkerkraan Werkendam
Bunkerkraan Arianne
Imperial Bunkerkraan
Bunkerkraan
Bunkerkraan

Producten