Elektromotor ankerlier

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

Elektromotor Ankerlier

Afgestemde elektromotoren voor elk schip

De elektromotor van een ankerlier van scheepslierenbouwer Van Wijk in Werkendam voor op uw binnenvaartschip, zeeschip of de maritieme sector wordt precies afgestemd op de vermogens die nodig zijn voor het gebruik van de lier. Van Wijk BV In Werkendam adviseert u graag wat er nodig is. Van Wijk kan alle types elektromotoren die bij uw lier gewenst zijn leveren.

Gegarandeerd kwaliteit

Van Wijk Ankerlieren zijn modulair opgebouwd. Het fraaie en degelijke ontwerp, de materiaalkeuze en fabricage in Nederland garanderen een lange levensduur en probleemloos functioneren. Door met meerdere standaard maten trommels en/of kabelarissen te werken kan iedere gewenste combinatie worden samengesteld.

Veelzijdige aandrijvingsopties en IP 65 elektromotoren

Onze ankerlieren kunnen door aale type motoren worden aangedreven (elektrisch, hydraulisch of door middel van diesel motoren). De elektromotoren zijn IP 65 uitgevoerd. De tandwielkast is gesloten met een oliebad. Het toegangsdeksel op de kast geeft de mogelijkheid de tandwielen en het olieniveau te inspecteren. De motoren zijn omkeerbaar, zodat terugdraaien en uitvieren van ketting en draad mogelijk is.

Eenvoudig onderhoud

De hoofdas is gelagerd met bronzen bussen en voorzien van kabelaris en/of draadtrommel. De koppeling naast de kabelaris/ draadtrommel is door één persoon gemakkelijk te bedienen. Bij stilstaande kabelaris en/of draadtrommel kan de verhaalkop op de hoofdas worden gebruikt.

Geïntegreerd hydraulisch systeem

Door de inbouw van het hydraulische gedeelte van de lier in de tandwielkast ontstaan diverse voordelen: geen hydraulisch leidingwerk aan dek, eventuele olielekkage komt in de tandwielkast (milieuvoordeel) en de snelheid van de lier is continu regelbaar, zodat vooral het werken met meer draden soepel verloopt.

Hoogwaardige remvoering

De remmen van de lieren zijn bekleed met een hoogwaardige remvoering, welke ook haar wrijvingsfrictie behoudt bij hogere temperaturen. Conservatie vindt plaats door alle niet blanke delen te stralen en behandelen met een laag primer en een maritiem verfsysteem.

Eenvoudige montage en compatibele accessoires

Onze lieren zijn zonder fundatie direct aan dek te lassen. De dekplaten bestaan uit een onderstuk dat op dek wordt gelast en een bovenstuk waar de as in gelagerd zit. Beide delen zitten met bouten aan elkaar bevestigd, waardoor de trommels eenvoudig kunnen worden vervangen.
Aanvullend kunnen kettingen en ankers worden meegeleverd, zodat ketting en kabelaris altijd op elkaar passen.

Vragen over onze elektro ankerlieren?

Tevens kunnen wij op uw verzoek het onderhoud en/of de reparatie verzorgen van uw lieren. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.
Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u uiteraard telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Details

OP VOORRAAD

Pool en D’hone ankers

Producten