ANKERLIEREN

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

Veilige en betrouwbare ankerlieren

De hydraulische ankerlier van scheepslierenbouwer Van Wijk in Werkendam voor op uw binnenvaartschip, zeeschip of de maritieme sector. Met een hydraulische ankerlier van ankerlier bouwer Van Wijk haalt u een hoogwaardige installatie aan boord. Naast een fraai uiterlijk, zijn de degelijkheid, veiligheid en betrouwbaarheid kenmerken van de hydraulische ankerlier van Van Wijk.

Onze ankerlieren zijn modulair opgebouwd. Ontwerp, materiaalkeuze en fabricage garanderen een lange levensduur en probleemloos functioneren. Met meerdere standaard maten trommel en/of kabelaris kan elke gewenste combinatie worden samengesteld.

Elektrisch, hydraulisch of per motor

Onze ankerlieren kunnen elektrisch, hydraulisch of door middel van diesel motoren worden aangedreven. De elektromotoren zijn IP 65 uitgevoerd. Ze worden aangedreven via een gesloten stalen tandwielkast met oliebad. Het toegangsdeksel op de kast geeft de mogelijkheid de tandwielen en het olieniveau te inspecteren. De motoren zijn omkeerbaar, zodat terugdraaien en uitvieren van ketting en draad mogelijk is.

Waarom kiezen voor onze ankerlieren?

De hoofdas is gelagerd met bronzen bussen en voorzien van kabelaris en/of draadtrommel. Eén persoon kan de koppeling naast de kabelaris/ draadtrommel, gemakkelijk bedienen. Bij stilstaande kabelaris en/of draadtrommel kan de verhaalkop op de hoofdas worden gebruikt.

Het hydraulische gedeelte van de lier is ingebouwd in de tandwielkast. Dat geeft de volgende voordelen: geen hydraulisch leidingwerk aan dek, eventuele olielekkage komt in de tandwielkast (milieuvoordeel) en de snelheid van de ankerlier is continu regelbaar, zodat vooral het werken met meer draden soepel verloopt.

Alle remmen van de ankerlieren zijn bekleed met hoogwaardige remvoering, welke haar wrijvingsfrictie behoud bij temperaturen oplopend tot over 200 graden. Alle niet blanke delen zijn gestraald en behandeld met een laag primer en een maritiem verfsysteem.

Bevestiging ankerlieren

Onze ankerlieren zijn zonder fundatie direct aan dek te lassen. De dekplaten bestaan uit een onderstuk dat op dek wordt gelast en een bovenstuk waar de as in gelagerd zit. Beide delen zitten met bouten aan elkaar bevestigd, waardoor de trommels eenvoudig kunnen worden vervangen.
Aanvullend kunnen kettingen en ankers worden meegeleverd, zodat ketting en kabelaris altijd op elkaar passen.

Vragen over onze ankerlieren?

Tevens kunnen wij op uw verzoek het onderhoud en/of de reparatie verzorgen van uw ankerlieren. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.
Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u uiteraard telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Details

AANDRIJVING

elektrisch, hydraulisch of dmv diesel motore

Ankerlieren
Ankerlieren voor de binnenvaart
Ankerlieren binnenvaart
Ankerlieren voor de binnenscheepvaart
Ankerlieren binnenvaart
Ankerlieren
Ankerlieren Scheepvaart

Producten