STUURHUIZEN

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!
Logo van Wijk

Stuurhuisliften

Jou Inhoud Komt Hier

Logo van Wijk

Stuurhuis vervangen

Jou Inhoud Komt Hier

Logo van Wijk

Stuurhuis revisie

Jou Inhoud Komt Hier

Machinefabriek en scheepsreparatiebedrijf Van Wijk BV Werkendam produceert voor de binnenvaart stuurhuizen. In samenwerking met Stuurhuizen B.V. die de aluminium bovenbouw tot in perfectie uitvoert, worden stuurhuizen naar wens en maatvoering van de klant gemaakt.

Mogelijkheden met onze stuurhuizen

De stuurhuizen zijn wel of niet overzakbaar, op diverse hoogtes uitschuifbaar (afhankelijk van de eisen van schip), vaargebied en u als klant. De stuurhuizen zijn degelijk, mooi en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen.

Diverse soorten stuurhuizen

Van rechthoekig, trapezium tot T-model: bijna alles is mogelijk. Zowel door schade van een aanvaring, als door veranderende wensen kan een stuurhuis vervangen of gerepareerd worden. Onze monteurs doen dat zowel aan onze ruime kade in Werkendam als op locaties in binnen- en buitenland als de dat noodzakelijk of gewenst is.

Revisie stuurhuis

Periodiek is een revisie van het stuurhuis of hefkolom verstandig; zo niet noodzakelijk. De hefkolom en/of stuurhuis dienen periodiek geïnspecteerd of gekeurd te worden. Bij Van Wijk Werkendam bent u voor zo’n inspectie aan het goede adres. Maar ook voor keuring, vervanging, revisies, service, inspectie of keuring van uw stuurhuis kunt u bij ons terecht.

Hoe herkent men een kapot stuurhuis?

De eerste en belangrijkste indicatie van een defecte stuurinrichting is ongewoon stuurgedrag. Als chauffeur moet je het gevoel hebben dat er iets mis is. Let ook op geluiden, waarbij eenzijdige scheurtjes vaak veroorzaakt worden. Knappen, knallen, kraken bij het sturen is echter nooit normaal. Een duidelijke aanwijzing dat de stuurinrichting kapot is, is daarentegen olievlekken. Aangezien alle parameters ook voortdurend worden bewaakt in elektrisch ondersteunde stuurinrichtingen, wordt in het geval van een storing meestal ook een overeenkomstige foutmelding in de boorddiagnose opgeslagen. Let bovendien op problemen met slechts eenzijdige stuurondersteuning.

Contact opnemen over onze stuurhuizen

Neem contact op met Van Wijk en wij regelen het voor u. Wij inspecteren zowel hefkolommen van eigen fabricaat als van derden. Van Wijk BV werkt samen met alle classificatiebureaus. Al decennialang hebben we de kennis en know-how van stuurhuizen en hefkolommen in huis, dus aarzel niet en neem contact op als u vragen hebt.

Naast reparaties, inspecties en keuringen van hefkolommen en stuurhuizen bent u bij machinefabriek en scheepsreparatiebedrijf Van Wijk BV Werkendam ook aan het juiste adres voor bijvoorbeeld voor reparaties aan laadkranen, boegschroef, spudpaal of lier.

Kenmerken

ALUMINIUM BOVENBOUW

• Samengesteld uit aluminiumprofielen met thermische onderbreking.
• Alle profielen hoogglans geanodiseerd
• Aluminium gelast dak
• Op iedere hoek een afwateringspijpje
• Mogelijkheid voor afwatering binnen door de bocht
• Stuurhuis binnen en buiten voorzien van ronde hoeken.
• Uitsluitend voorzien van veiligheidsglas.
• Ronde glaslatten
• Voorfront zonder stijlen (panoramaruit)

Stuurhuizen op een binnenvaartschip

Producten