Trommel ankerlier

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

Trommel Ankerlier

Maatwerk Trommels – afgestemd op uw schip

De trommel van een ankerlier van scheepslierenbouwer Van Wijk in Werkendam voor op uw binnenvaartschip, zeeschip of de maritieme sector wordt gemaakt aan de hand van uw specificaties. Grootte, breedte en opstaande randen worden berekend op dikte en lengte van de kabels of touwen en de capaciteit van de hydraulische unit en tandwielkast. Uiteraard wordt dit geheel gemaakt In Nederland.

Modulaire opbouw en duurzame materialen

Een ankerlieren van Van Wijk is modulair opgebouwd. De keuze van ontwerp, materiaalkeuze en fabricage garanderen een lange levensduur en probleemloos functioneren. Elke gewenste combinatie kan worden samengesteld met meerdere standaard maten trommels en/of kabelarissen.

Flexibele aandrijvingsopties

De ankerlieren kunnen elektrisch, hydraulisch of door middel van diesel motoren worden aangedreven. De elektromotoren zijn IP 65 uitgevoerd. Aandrijving vindt plaats via een gesloten stalen tandwielkast met oliebad. Door het toegangsdeksel op de kast is het mogelijk de tandwielen en het olieniveau te inspecteren. Terugdraaien en uitvieren van ketting en draad is mogelijk door de omkeerbare motoren.

Eenvoudige bediening

De hoofdas is gelagerd met bronzen bussen en wordt voorzien van kabelaris en/of draadtrommel. De koppeling naast de kabelaris/ draadtrommel is gemakkelijk te bedienen door één persoon. Bij stilstaande kabelaris en/of draadtrommel kan de verhaalkop op de hoofdas worden gebruikt.

Geïntegreerd hydraulisch systeem

Het hydraulische gedeelte van de lier wordt ingebouwd in de tandwielkast. De voordelen daarvan zijn legio: geen hydraulisch leidingwerk aan dek, eventuele olielekkage komt in de tandwielkast (milieuvoordeel) en de snelheid van de lier is continu regelbaar, zodat vooral het werken met meer draden soepel verloopt.

Perfect remprestaties onder hoge temperaturen

Door de hoogwaardige bekleding van de remvoering van alle remmen van de lieren blijft ook bij hoge temperaturen de wrijvingsfrictie goed in stand. Alle niet blanke delen zijn gestraald en behandeld met een laag primer en een maritiem verfsysteem.

Eenvoudige installatie zonder aparte fundatie

Er is geen aparte fundatie nodig om onze lieren direct aan dek te lassen. De dekplaten bestaan uit een onderstuk dat op dek wordt gelast en een bovenstuk waar de as in gelagerd zit. Beide delen zitten met bouten aan elkaar bevestigd, waardoor de trommels eenvoudig kunnen worden vervangen.
Aanvullend kunnen wij kettingen en ankers meeleveren, zodat ketting en kabelaris altijd op elkaar passen.

Vragen over onze Trommel ankerlieren?

Tevens kunnen wij op uw verzoek het onderhoud en/of de reparatie verzorgen van uw lieren. Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op.
Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u uiteraard telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Details

OP VOORRAAD

Pool en D’hone ankers

Producten