Scheepskranen

Van Wijk produceert al bijna 40 jaar scheepskranen. Dat zijn zowel autokranen maar ook diverse type gangway kranen, bunkergieken en davit kranen. Op de specifieke pagina’s lichten we toe over het type kraan.

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!
Logo van Wijk

Autokraan

Jou Inhoud Komt Hier

Logo van Wijk

Bunkerkraan

Jou Inhoud Komt Hier

Logo van Wijk

LNG Bunkerkraan

Jou Inhoud Komt Hier

Logo van Wijk

Slangenkraan

Jou Inhoud Komt Hier

Wat zijn de eigenschappen van onze scheepskranen?

Het degelijke en steeds verder verbeterde ontwerp heeft zich door de jaren heen bewezen in de binnenvaart. Unieke eigenschappen zoals een lage kruiplijn en sterke giek zijn kenmerken van de Van Wijk scheepskraan. Bedieningsgemak en een lange levensduur zijn andere eigenschappen waar schippers onze scheepskranen voor prijzen. Er zijn verscheidene type scheepskranen mogelijk die wij klant specifiek aanpassen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • De lengte van de scheepskraan
  • Wel of niet uitschuifbaar
  • De hoogte van de staander
  • Het hijsgewicht
  • Toebehoren zoals een hijsbeugel/evenaar, led verlichting, bedrading binnendoor.

In overleg is alles mogelijk. De giek is veelal één of tweemaal hydraulisch uitschuifbaar.

Aan wie leveren wij onze scheepskranen?

Wij leveren scheepskranen voor de binnenvaart, estuaire vaart, zeevaart, werkschepen en passagiersvaart.

Daarnaast ontwikkelen wij ook speciale kranen voor elke gewenste toepassing.  De hydraulische bekrachtiging maakt een compacte inbouw en perfecte bediening mogelijk.

Levering aan scheepswerven en schippers

Meestal plaatsen we de kraan, verwijderen eventueel de oude en doen de benodigde aanpassingen aan het schip. Vervolgens installeren we de nieuwe kraan, sluiten alles aan en stellen de kraan in gebruik.

Waar nodig organiseren wij ook de keuring bij bijvoorbeeld de TüV.  Dit alles is zowel aan onze eigen kade in Werkendam mogelijk of in overleg bij een werf waar het schip ligt.

Ook in geval van schade kunnen wij in overleg met de verzekeraar de gehele kraan, staander en/of giek vaak repareren.

Meer weten over onze scheepskranen?

Omdat wij al bijna 40 jaar scheepskranen produceren hebben we veel kennis van onze scheepskranen en weten we voor ieder vraagstuk wel een oplossing. Ook adviseren wij graag bij de mogelijkheden die toegepast kunnen worden. Wilt u meer weten over onze producten en dienstverlening, of vrijblijvend eens wat informatie ontvangen? Neem gerust even contact met ons op.