VERHAALLIEREN

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

Verhaallieren

Van Wijk levert ook standaard koppel-/verhaallieren van 25, 40, 60 en 90 ton. Deze kunnen worden gebouwd zodat ze hydraulisch, elektrisch of hand gedreven kunnen worden bediend. Wij kunnen verhaallieren ook ATEX gecertificeerd leveren zodat uw schip voldoet aan de actuele eisen volgens ADN.

Over de verhaallier

De verhaallier is een cruciaal onderdeel van het aanmeren van een schip. Het is een proces waarbij touwen worden gebruikt om het schip vast te leggen aan de kade of steiger om te voorkomen dat het wegdrijft.

Het verhaallieren van een schip vereist zorgvuldige planning en uitvoering om de veiligheid van het schip en de bemanning te waarborgen. Een verkeerde manoeuvre kan leiden tot schade aan het schip of de kade, of zelfs tot ongelukken met de bemanning.

Bij het verhaallieren van een schip moeten de touwen correct worden bevestigd aan de bolder of paal op de wal en moet de spanning van de touwen zorgvuldig worden afgesteld om te voorkomen dat het schip beweegt of heen en weer schommelt. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de stroming, windrichting en andere omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op het schip.

Goed verhaallieren is een vaardigheid die elke ervaren zeeman of kapitein moet bezitten. Het vergt oefening en ervaring om het correct uit te voeren, maar het is essentieel voor de veiligheid en het succesvol aanmeren van een schip.

Details

Leverbaar met of zonder staaldraad.

Verhaallieren binnenvaart
Verhaallieren binnenvaart

Producten