Kanalenmodel boegschroef

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

Over Van Wijk boegschroeven

Van Wijk Boegschroeven kunnen worden toegepast op rivier- en zeegaande schepen, veerponten, binnenvaartschepen en pontons.

De Van Wijk boegschroef is verkrijgbaar in diverse schroefafmetingen en met diverse Pk’s en leverbaar met elektrische en dieselmotoren. De boegschroeven zijn leverbaar met schroeven met een diameter van 500 mm tot 2000 mm.

Van Wijk kan twee types boegschroeven leveren: de kanalenboegschroef en de roosterboegschroef. De Van Wijk boegschroeven kunnen worden toegepast op binnenvaartschepen, veerponten, duwbakken, pontons en zeegaande schepen.

Boegschroef

Kanalenboegschroef

De kanalenboegschroef is bedrijfszeker en beschikt over een hoge stuwkracht. De werking van de kanalenboegschroef is in haar opzet eenvoudig: door middel van een horizontaal draaiende schroef wordt water aangezogen van onder het schip vandaan. De opgewekte stroming wordt in de schroef unit afgebogen en doorgeleid naar de kanalen.

De trommel van de kanalenboegschroef is 360 graden roteerbaar. De boegschroef stuurt en reageert hierdoor uiterst nauwkeurig.

Wat zijn kanalenboegschroeven?

Kanalenboegschroeven zijn een essentieel onderdeel van moderne scheepvaarttechnologie. Ze zijn speciale propellers die zich aan de zijkant van een schip bevinden, meestal in de boeg. In tegenstelling tot traditionele schroeven kunnen kanalenboegschroeven in elke richting draaien, waardoor schepen zijwaarts kunnen bewegen.

Voordelen van kanalenboegschroeven

Kanalenboegschroeven bieden talrijke voordelen. Ze bieden ongeëvenaarde wendbaarheid en controle, vooral in beperkte ruimtes zoals havens, sluizen en kanalen. Schepen kunnen zijwaarts bewegen, draaien op de plek en moeiteloos parallel aan andere schepen of kades varen. Kanalenboegschroeven dragen ook bij aan de veiligheid van het schip en de bemanning, waardoor extra controle en stabiliteit wordt geboden.

Klik hier voor informatie over de Roostermodel boegschroef

Kenmerken

KANALEN BOEGSCHROEF

• hoge stuwkracht
• bedrijfszeker
• eenvoudige, sterke constructie waardoor lange levensduur
• geschikt voor aandrijving voor alle type motoren
• 360° verdraaibaar
• zeer snelle besturing bij vol vermogen mogelijk
• schroef wisselen zonder dokken
• besturing W.A en/of T.A. (hydraulisch)
• steekt niet onder schip uit
• relatief laag brandstofverbruik

boegschroef
Boegschroef
Boegschroef inbouw
Boegschroef inbouw

Producten