KAAPSTANDERS

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

Kaapstanders

Wat is een kaapstander?

De kaapstander, die ook wel windas genoemd wordt, is een verticale lier die gebruikt wordt om meertrossen te hieuwen. De last wordt horizontaal verplaatst; een kaapstander is namelijk niet geschikt voor hijstoepassingen. In de binnenvaart worden aan de kwaliteit en capaciteit van kaapstanders hoge eisen gesteld.

Waarom kiezen voor een kaapstander van Van Wijk?

De kaapstanders van Van Wijk zijn robuust en compact gebouwd en kunnen in het dek worden geïntegreerd. De fundatie is aan de onderkant open, waardoor die gemakkelijk met de motor onderdeks is te verbinden.

Mogelijkheden

De mogelijkheden voor de aandrijving van de kaapstanders zijn elektrisch of hydraulisch. Ook mogelijk zijn volledig elektrische/hydraulische kaapstanders waarbij de tank, de pomp, en dergelijke volledig zijn geïntegreerd. Daarnaast kunnen andersoortige trekkrachten en snelheden gerealiseerd worden door de toepassing van een uitgekiende serie standaard componenten.

Onderhoud kaapstander

De vertragingskast is met de elektrische- of hydraulische motor in een robuuste kast gebouwd en behoeft slechts weinig onderhoud te hebben. Zodoende is het eenvoudig de kaapstander te plaatsen. De trekcapaciteit kan variëren van 200 kg tot 10 ton. Wij kunnen ook volgens uw eigen specificaties leveren, neem daarvoor even contact met ons op.

Details

Motorvarianten

• Elektrische motor
• Hydrolische motor

Trekcapaciteit

200 kg tot 10 ton

Kaapstander binnenvaartschip
Kaapstander binnenvaartschip
Kaapstander binnenvaartschip

Producten