Koproeren

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

Waarom kiezen voor een koproer?

Eigenlijk is het van briljante eenvoud: met een koproer (ook wel eens boegroer of voorroer genoemd) kan een schip gemakkelijker manoeuvreren en zijn langere schepen veel koersvaster bij wind, bochten en hogere beladingen (containers). Koproeren zijn een set van twee roerbladen die bij Van Wijk plat onder de buikdenning hangen en met behulp van hydraulische cilinders onder een bepaalde hoek naar beneden kantelen. De waterstroom langs de koproeren zorgt voor snelle wending van het schip.

De gemakkelijke bediening vindt plaats vanuit het stuurhuis met stuurhandel en roerstandaanwijzer.

Toepassing koproeren

Meest voorkomende toepassing is bij duwbakken, koppelverbanden of bijvoorbeeld 135 meter schepen voor de containervaart. De koproeren van Van Wijk zijn speciaal ontwikkeld met een geringe inbouw hoogte zodat deze onder de laadvloer geplaatst kunnen worden. Van deze roeren heeft men twee sets nodig die in een hoek van ca 35 tot 45 graden in het schip gelast worden. Het roer ligt plat in de bodem van het schip.

Bij het bedienen van het roer naar stuurboord of bakboord scharniert één roer naar buiten. Bij maximale uitslag heeft men een hoogte van 1000 mm onder het vlak en een lengte van 3 of 4 meter. Dit is een zeer groot roer oppervlak. Bij voldoende snelheid van het schip heeft dit een groot stuureffect. Omdat de roeruitslag van het achterroer minder wordt heeft dit een groot positief effect op voortstuwing en brandstofgebruik.

De roeren kunnen ook tegelijktijdig naar buiten gedraaid worden. Door de opstelling van de koproeren zal dit een rem effect hebben, zodat het schip een kortere remweg heeft. De levering bestaat uit twee sets roeren met hydraulische cilinders. Een hydraulisch unit met ventielen, een elektrische schakelkast en een dashbord.

Klaproeren 4 x 1 mtr.

Producten