STUURHUISLIFTEN

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

Stuurhuisliften

Voor binnenvaartschepen gelden regels voor het zicht. De schipper moet vanuit het stuurhuis zicht hebben op de waterlijn vanaf 250 meter.
Om over de lading van het schip te kunnen kijken en te voldoen aan de kruiplijn zijn de stuurhuizen zo ontwikkeld dat deze hefbaar zijn.
Van Wijk heeft met ruim 40 jaar aan ervaring het concept voor stuurhuisliften geperfectioneerd. Uw stuurhuislift wordt op uw wensen ontworpen aan de hand van een standaard concept.

Stuurhuisliften op maat

Van Wijk B.V. maakt stuurhuisliften op maat met elke gewenste uitschuifbare hoogte voor uw schip. Onze stuurhuisliften kunnen worden geplaatst op zowel droge lading- als tankvaartschepen, duwboten en schepen bestemd voor estuaire vaart. Stuurhuisliften kunnen worden geleverd in combinatie met of zonder stuurhuis.
Van Wijk stuurhuisliften worden gemaakt volgens een kokerconstructie. De hefconstructie kan worden uitgevoerd in varianten met enkel- of meervoudig uitschuifbare kolommen. De binnenkolom wordt voorzien van versteviging met rvs hoeken. Geleiding van de hefkolom met speciale kunststof uitgevoerde blokken zorgt voor nagenoeg spelingsvrij heffen van het stuurhuis. Ook worden de krachten als gevolg van wind belasting en scheefgang zo over de geleidingsblokken verdeeld dat zij een lange levensduur garanderen.
Elk kolomdeel wordt voorzien van een eigen cilinder. De cilinder wordt voorzien van een druk gestuurde remklep. Dit voorkomt ongecontroleerd zakken van de stuurhuislift. De stuurhuislift is voorzien van een aparte noodbediening.
Van Wijk Stuurhuisliften worden op aanvraag onder keur van de gewenste instantie geleverd.

Stuurhuislift reparatie

Naast het leveren van stuurhuisliften is Van Wijk B.V. ook een toonaangevend bedrijf als het gaat om onderhoud en reparaties binnen de scheepvaart. Ervaart u problemen met uw stuurhuislift neem dan contact met ons op.

Details

STUURHUISLIFTEN VOOR
  • droge lading schepen
  • tankvaartschepen
  • duwboten
  • estuaire vaart
Een stuurhuislift op een binnenvaartschip
Hefkolom binnenvaart
Hefkolom binnenvaartschip
Schaartafel klein
Schaartafel

Producten