Bunkerkraan

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

Eigen ontwerp van bunkerkranen

Van Wijk B.V. is ontwerper en leverancier van diverse type bunkerkranen of bunkergieken. Door de jaren heen is er al een uitgebreid pakket aan de meest gebruikelijke kranen ontwikkeld, maar op wens van de klant worden er nog steeds nieuwe varianten ontworpen door ons.

Uitvoering van onze bunkerkranen

Inmiddels bunkeren honderden tankschepen met een bunkerkaan van Van Wijk grote hoeveelheden olie of minerale vloeistoffen. Onze standaard kranen zijn zeer robuust uitgevoerd. Omdat we al decennia een bewezen concept, service en dienstverlening hebben vinden we het belangrijk dat onze Bunkerkranen:

  • Weinig onderhoud hebben
  • Gemakkelijk bedienbaar zijn
  • Zeer bedrijfszeker zijn

Onze bunkerkranen worden gemaakt naar de specificaties van onze klanten, op deze manier kunnen we volledig naar wens leveren.

Naast hydraulisch zwenken en lieren kunt u ook kiezen uit elektrisch zwenken en/of lieren.

Kenmerken van onze bunkerkranen

Een bunkerkraan kunnen we in elke gewenste lengte maken. Twintig tot vijfendertig meter is het meest gangbaar. De leiding(en) kan zowel door de giek als langs de giek gemonteerd worden met aan de voorkant een swivel voor gemakkelijk en veilig verpompen. Een beweegbaar bordes en een zwenkbare JIB voor bedieningsgemak en manoeuvreren vormen veelal een deel van de bunkergiek.

De beoogde pompsnelheid bepaalt de leidingdiameter van bijvoorbeeld 8”. Meerdere opties zijn mogelijk voor deze kraan. De kraan wordt gemonteerd op een draaikrans-lager waarop deze kan zwenken door middel van een hydraulisch aangedreven planetaire vertragingskast.

Uitvoering met ATEX indien gewenst of verplicht. Wij  bieden ook bunkerkranen aan welke geschikt zijn voor het bunkeren van LNG of ammonia.

Meer weten over onze bunkerkranen?

Wilt u meer informatie over onze Bunkerkranen, of heeft u een vraagstuk dat u aan ons wilt voorleggen? Neem gerust contact met ons op! Naast onze Bunkerkranen zijn wij ook gespecialiseerd in andere Scheepskranen, zoals Autokranen, Gangway Kranen en de LNG Bunkerkraan.

Bunkerkraan
Vantage Bunkerkraan binnenvaart
Atlantic Power Bunkerkraan
Bunkerkraan
BUnkerkraan Werkendam
Bunkerkraan Arianne
Imperial Bunkerkraan
Bunkerkraan
Bunkerkraan

Producten