Project omschrijving

SLANGENKRAAN

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Vraag nu een offerte aan!

LNG Bunkerkraan

LNG staat voor Liquefied Natural Gas, ook wel bekend als vloeibaar aardgas. LNG heeft minder emissies bij verbranding. Steeds meer schepen varen daarom op LNG als schoner alternatief voor andere fossiele brandstoffen.

Door aardgas te koelen tot -162°C verandert de samenstelling van gasvormig naar vloeibaar, waarbij dezelfde hoeveelheid energie wordt vastgehouden in slechts 1/600e van het oorspronkelijke volume. Het grootste voordeel is dat dit het mogelijk maakt de energie gemakkelijk als brandstof te transporteren naar afnemers. In vergelijking met traditionele scheepsbrandstoffen, vermindert aardgas de NOx aanzienlijk en vermindert het de totale uitstoot van broeikasgassen met wel 21%, volgens een emissiestudie van “well-to-wake” door Thinkstep. Gezien de implementatie van 0,5% zwavelplafond door de Internationale Maritieme Organisatie tegen 2020, is er een toenemende belangstelling van de internationale maritieme gemeenschap om LNG als scheepsbrandstof te beschouwen.

Schonere energie moet goedkoop en toegankelijk zijn. Door gebruik te maken van een gemakkelijk manoeuvreerbaar binnenvaartschip met een bunkergiek is geen infrastructuur met vaste steigers noodzakelijk en is flexibeler bunkeren mogelijk. In steeds meer havens is ship- to-ship bunkering mogelijk en kan worden gebunkerd tijdens de reguliere vrachtoperaties waardoor veel tijd gewonnen wordt.

Van Wijk Machinefabriek en Scheepsreparatiebedrijf tekende voor een wereldprimeur met de levering van de eerste LNG-bunkerkraan die werd geplaatst op mts LNG London. Wereldwijd is dit de eerste kraan met dit principe. Deze LNG bunkerkraan is in samenwerking met Kanon geproduceerd en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen zoals Shell dat vroeg.

Door de 25 meter lange giek wordt vloeibare LNG verpompt met een temperatuur van -165 graden Celsius. De kraan beschikt over speciale veiligheidssystemen die bij calamiteiten zorgen dat de slangen worden afgekoppeld en de leidingen worden afgesloten. De slangen gaan gecontroleerd naar beneden zodat er geen vonken ontstaan met alle gevolgen van dien. Er is veel onderzoek naar het systeem gedaan. Samen met de klant, zijn opdrachtgever en een aantal specialisten is het gelukt om een innovatief product voor de binnenvaart te ontwikkelen. De tweede LNG-bunkerkaan is inmiddels naar Azië gegaan.

Bent u op zoek naar een bunkerkraan voor LNG of bijvoorbeeld ammonia, met Van Wijk wordt die naar uw wensen en specificaties ontworpen. Ook voor reparaties, inspecties en keuringen kunt u bij Van Wijk BV terecht.

Vantage Bunkerkraan binnenvaart
Atlantic Power Bunkerkraan
Bunkerkraan
BUnkerkraan Werkendam
Bunkerkraan Arianne
Imperial Bunkerkraan
Bunkerkraan
Bunkerkraan

Producten