Project omschrijving

Autokraan inspectie en autokraankeuringen

Heeft u een project waar we u mee kunnen helpen?

Autokraan inspectie en autokraankeuringen

Als schipper in de binnenvaart is uw autokraan een hulpmiddel om uw auto of wat goederen van of aan boord te krijgen. Omdat enerzijds de auto’s steeds zwaarder worden en anderzijds de schepen steeds breder worden, hebben de autokranen zich steeds verder doorontwikkeld tot innovatieve hulpmiddelen van flinke lengtes, en vaak meermaals uitschuifbaar. Gieken van tientallen meters en lastvermogens tot wel 3000 kg worden steeds gangbaarder. Het is dan ook belangrijk dat het altijd goed werkt, maar ook dat het veilig is voor u zelf, uw schip en uw auto. Het is dan ook niet vreemd dat er verplichte certificering en keuring vereist is, zoals u dat voor veel onderdelen van uw schip gewend bent.

Bij de installatie en in gebruikstelling van een nieuwe kraan wordt deze gecertificeerd en 10 jaarlijks dient er een verplichte keuring plaats te vinden door een klasse bureau. Van Wijk werkt met alle bureaus samen. Jaarlijks vindt er een inspectie plaats, waarin eventuele reparaties meteen worden gedaan.

Door periodieke geplande inspecties en onderhoud van uw autokraan voorkomt u kostbare stilval op onverwachte en ongewenste momenten. Van Wijk kan uw (periodieke) inspectie en eventuele reparaties aan autokraan efficiënt combineren met inspectie en of onderhoud aan bunkerkraan, hefkolom, boegschroef en spudpalen. Ook eventuele scheepsreparaties boven de waterlijn zijn aan de kade (165 meter en voorzien van torenkraan) in Werkendam meteen te combineren.

Wat is het verschil tussen een inspectie en een keuring voor de binnenvaart?

Een inspectie is een uitgebreid visueel onderzoek waarbij met behulp van een genormaliseerde checklist de veiligheid van het te onderzoeken bedrijfsmiddel onderzocht wordt, beoordeeld wordt of er (preventief) onderhoud noodzakelijk is en of er nog aanpassingen noodzakelijk zijn voor de eventuele verplichte keuring. Periodieke inspecties vergroten enerzijds de veiligheid en besparen anderzijds op de kosten voor onverwachte reparaties en stilval op ongewenste momenten en plaatsen. Periodieke inspecties kunnen ingepland worden op een praktisch moment in uw vaarschema. Van Wijk kan het ook voor u agenderen en jaarlijks een afspraak maken. Dat is steeds meer de praktijk en bespaart veel reistijd.

Een keuring is een (wettelijk) onderzoek met de beoordeling of het bedrijfsmiddel aan de voorschriften voldoet; hiermee voldoet u aan diverse eisen: wettelijke eisen, verzekeringseisen en eisen van verladers of opdrachtgevers. Uiteraard wordt daarna uw kraanboek ingevuld en ondertekend.

Inspecties bunkerkraan, spudpalen, boegschroeven, ankerlieren en hefkolom stuurhuis

Niet altijd wettelijk verplicht maar vanuit kosten oogpunt en veiligheid is het steeds meer usance om ook andere grote bewegende objecten aan boord periodiek te inspecteren en preventief onderhoud te doen om onverwachte uitval of problemen op lastige locaties te vermijden.

Van Wijk in Werkendam is uw partner voor inspecties en keuringen van autokranen tot hefkolommen. Ook voor vervanging van uw autokraan bent u bij Van Wijk aan goede adres.

Details

OP VOORRAAD

Pool en D’hone ankers